BIODOM 27 Valter
  

     
Pouzdanost kotla Biodom BD27 je rezultat dugogodišnjeg ulaganja u razvoj sustava za grijanje na biomasu i praktičnim iskustava kod njihovog postavljanja i održavanja. Biodom BD27 je sustav potpunog sagorijevanja drvne biomase s automatskim paljenjem i dodatkom peleta. Pomoću tehnologije BioLogic, kotao se sam prilagođava promjenjivim radnim uvjetima i time omogućava optimalnu učinkovitost i stabilan rad s minimalnim troškovima održavanja kroz godine korištenja.

     Sustav BioLogic automatski identificira i regulira sve uvjete za izgaranje i prijenos topline iz dimnih plinova na vodu, ali i prepoznaje kvalitetu peleta i time mijenja brzinu doziranja peleta u plamenik. Detektira i gustoću zraka i automatskom regulacijom uvijek osigurava ispravnu količinu zraka za izgaranje na plamenik, neovisno o brzini napajanja kotla i nadmorskoj visini. Zbog optimalnog izgaranja, unutrašnjost kotla je uvijek čista a istrošenost svjećica za paljenje i komore za izgaranje je gotovo neprimjetna. Programski sat podržava tjedni program, koji se može pratiti na preglednom ekranu kroz cijeli proces. Dnevno-tjedni spremnik peleta je integriran u gornjem dijelu kotla, iz kojeg uz
pomoć motora, koji je pričvršćen na vrhu pužnog transportera, pelete unosi u plamenik, izrađen od posebne legure otporne na visoke temperature u komori za izgaranje. Time se postiže potpuno sagorijevanje, čisti dimni plinovi i duži vijek trajanja kotla. Zrak za izgaranje i dimni plinovi se pomoću ventilatora koji stvara negativan tlak ispuštaju kroz dvadeset cijevnih izmjenjivača - turbulatora, koji kroz dugi put osiguravaju optimalan prijenos topline s dimnih plinova na zagrijani medij. Zbog izvanredno brzog starta, životni vijek svjećice je jako dug, odaziv kotla brz, potrošnja goriva za paljenje je minimalna. Posebni startni algoritam sprječava pretrpavanje komore za izgaranje i time zadimljenje
kotla i neugodan miris u kotlovnici. Kvalitetna izrada, moderan dizajn eksterijera, izvanredna fleksibilnost i pouzdano djelovanje, samo su neke od značajki koje Vam pružaju udobnost, sigurnost i uštedu.


Prednosti:
 • upravljački sustav BIOLOGIC
 • visoka učinkovitost u svim radnim uvijetima
 • automatsko prepoznavanje kvalitete peleta
 • maksimalna učinkovitost i minimalne emisije
 • savršeno ponovno vračanje u rad u slučaju nestanka struje
 • kompletna, certificirana sigurnost
 • automatsko podešavanje snage
 • jednostavna montaža i izvanredna fleksibilnost
 • mali broj rezervnih dijelova smanjuje troškove održavanja
 
BIODOM 27E


    Biodomove inovativne tehnologije uzrok su brojnih novih i ispitanih rješenja vašeg grijanja koja su korak naprijed u postizanju energetske učinkovitosti. Biodom 27 E nudi štedljiv koncept rada s naprednom integriranom regulacijom koja automatski prilagođava parametre tako da se s gorijevanje uvijek odvija u optimalnim i kontroliranim uvjetima, uz visok stupanj učinkovitosti zbog mogućnosti neprekinutog i kontroliranog rada u području modulacije između djelomičnog do punog opterećenja. Rezultat toga su manja i kontrolirana potrošnja goriva, manje emisije i manji nastanak štetnih plinova čak i kod različitih vrsta peleta. Automatskim paljenjem i regulacijom u cijelosti upravlja mikroprocesor koji neprekidno nadzire vrijednosti temperature dimnih plinova, primarnog i sekundarnog zraka, podtlaka u ložištu te uvijek postiže optimalno sagorijevanje. Kotao vam nudi suvremenu tehnologiju koja ispunjava sve zahtjeve propisa o zaštiti okoliša, kao i sva očekivanja montera i korisnika. Suvremeno dizajniran vanjski izgled, jednostavno održavanje, pouzdan rad te ušteda troškova grijanja na godišnjoj razini argumenti su koji će vas sigurno uvjeriti.
 
Kotao BIODOM 27E: TEHNOLOŠKO POSTIGNUĆE KOJE ZADOVOLJAVA NAJSTROŽE KRITERIJE NORMATIVA EN 303-5 klasa 5.


 
BIOLOGIC
Sustav upravljanja BioLogic automatski regulira - prilagođava parametre i tako brine za optimalan rad. To znači da se kod promjene uvjeta rada uzrokovane kvalitetom i ogrjevnom vrijednošću peleta ili promjenom podtlaka dimnjaka zbog vremena ili atmosferskog tlaka ne smanjuje učinak. Zbog stalnog automatskog reguliranja tj. programiranja, rad i iskorištenje goriva uvijek su optimalni.

BioLogic osigurava praćenje i kontrolu:
 • unesenog peleta i gustoće zraka za sagorijevanje
 • podtlaka dimnjaka
 • kvalitete peleta prema ogrjevnoj vrijednosti, vlažnosti i duljini
 • prijenosa topline s dimnih plinova na vodu
 • rada i sagorijevanja u plameniku

BIODOM 33                                              
     Kotao Biodom 33 je predstavnik nove generacije kotlova za grijanje na drvene pelete poduzeća Biodom 27 d.o.o. iz Kozine, Slovenija. To na prvi pogled dokazuje svojim redizajniranim suvremenim vanjskim izgledom koji daje naslutiti da je riječ o proizvodu u kojeg je ugrađena najsuvremenija tehnologija.

    Uz redizajniranu upravljačku elektroniku vlastite proizvodnje s tehnologijom BIO-LOGIC te bogatijom opremom, kotao postiže izvanredne rezultate sagorijevanja i niske emisije. Tehnologija BIO-LOGIC, uz potpuno automatsko prilagođavanje snage na pet razina ovisno o potrebama grijanja, jamči neprekidno automatsko prilagođavanje parametara rada za optimalno sagorijevanje energenta. Upravljačka elektronika s tehnologijom BIO-LOGIC omogućava da kotao Biodom 33 prepoznaje trenutan podtlak dimnjaka, gustoću zraka te ključni faktor: kvalitetu peleta, i tako postiže da se sagorijevanje uvijek odvija u optimalnim uvjetima. Kotao Biodom 33 odlikuje se i velikom količinom vode u kotlu koji sa svoje 142 litre osigurava veliku količinu toplinske energije. Opremljen je kvalitetnom elektroničkom pumpom, gravitacijskom zaklopkom i ekspanzijskom posudom, što osigurava pravilnu cirkulaciju ogrjevnog medija kroz kotao i posljedično sprečava nastanak kondenzata u kotlu. Ovakav način rada produljuje radni vijek kotla. Spremnik za pelete kapaciteta 200 kg ugrađen je na vrhu kotla osigurava autonomiju grijanja od tjedan dana. Jednostavnim rukovanjem i održavanjem osigurava komfor tijekom cijele sezone grijanja.


Prednosti:
 • potpuno automatsko prilagođavanje radne snage za potrebe grijanja
 • upravljačka elektronika vlastite proizvodnje s tehnologijom BIOLOGIC
 • ugrađen spremnik peleta
 • jednostavna montaža i prilagođavanje kotla
 • potpuno automatsko prilagođavanje i prepoznavanje uvijeta sagorijevanja
 • suvremeno dizajniran vanjski izgled
 • potpuno automatsko prepoznavanje i prilagođavanje kvaliteti energenta / drvenih peleta
 • jednostavno rukovanje
 • velika količina vode u kotlu
 • pumpa i ekspanzijska posuda integrirane u kotlu

BIODOM 21       Pouzdanost kotla Biodom BD21 je rezultat dugogodišnjeg ulaganja u razvoj sustava za grijanje na biomasu i praktičnim iskustava kod njihovog postavljanja i održavanja. Biodom BD19 je sustav potpunog sagorijevanje drvne biomase s automatskim paljenjem i dodavanjem peleta. Biodome BD21 je manja varijanta kotla BD27 prilagođena tržištu niskoenergetskih kuća, u kojima nema potrebe za visokim sposobnostima grijanja. Uz pomoć spremnika, kotao može zagrijavati i klasične kuće do 300 m2.

      Sustav BioLogic automatski identificira i regulira sve uvjete za izgaranje i prijenos topline iz dimnih plinova na vodu, ali i prepoznaje kvalitetu peleta i time mijenja brzinu doziranja peleta u plamenik. Detektira i gustoću zraka i automatskom regulacijom uvijek osigurava ispravnu količinu zraka za izgaranje na plamenik, neovisno o brzini napajanja kotla i nadmorskoj visini. Zbog optimalnog izgaranja, unutrašnjost kotla je uvijek čista a istrošenost svjećica za paljenje i komore za izgaranje je gotovo neprimjetna. Programski sat podržava tjedni program, koji se može pratiti na preglednom ekranu kroz cijeli proces. Dnevno - tjedni spremnik peleta je integriran u gornjem dijelu kotla, iz kojeg uz pomoć motora, koji je pričvršćen na vrhu pužnog transportera, pelete unosi u plamenik, izrađen od posebne legure otporne na visoke temperature u komori za izgaranje. Time se postiže potpuno  sagorijevanje, čisti dimni plinovi i duži vijek trajanja kotla. Zbog izvanrendo brzog starta, životni vijek svjećice je jako dug, odaziv kotla brz, potrošnja goriva za paljenje je minimalna. Posebni startni algoritam sprječava pretrpavanje komore za izgaranje i time zadimljenje kotla i neugodan miris u kotlovnici. Kvalitetna izrada, moderan dizajn eksterijera, izvanredna fleksibilnost i pouzdano djelovanje su samo neke od značajki koje Vam pružaju udobnost, sigurnost i uštedu.Prednosti:
 • upravljački sustav BIOLOGIC
 • visoka učinkovitost u svim radnim uvijetima
 • automatsko prepoznavanje kvalitete peleta
 • maksimalna učinkovitost i minimalne emisije
 • savršeno ponovno vračanje u rad u slučaju nestanka struje
 • kompletna, certificirana sigurnost
 • automatsko podešavanje snage
 • jednostavna montaža i izvanredna fleksibilnost
 • mali broj rezervnih dijelova smanjuje troškove održavanja

BIODOM H2O 

 
    Biodom H20 je prva peć na pelete, koja djeluje pomoću inovativne BioLogic tehnologije, koja nudi brojne prednosti za korisnika kao što su npr. zagrijavanje sanitarne vode. Tehnologija  BioLogic predstavlja korak u pravcu veće učinkovitosti, uštede u troškovima energenata, dok niskim emisijama štiti okoliš.

     Uredan izgled i male dimenzije omogućuju zagrijavanje prostorija i toplu vodu s pogledom na plamen u prostoru. Upravljanje je u potpunosti automatizirano i stoga peć postiže visoke učinkovitosti izgaranja, niske emisije i visoku učinkovitost u korištenju energenata. Moderni softver omogućuje postavke i kontrolu prema vašim željama i potrebama. Automatskim paljenjem i tjednim postavkama softvera, zagrijavanje vašeg doma će uvijek biti udobno. Peć na pelete Biodom H20, zahvaljujući tehnologiji BioLogic kontinuirano automatski prilagođava sve radne parametre, čime se osigurava optimalno djelovanje u svim uvjetima. Na taj način se omogućuje mnogo lakše i rjeđe održavanje te smanjuje vaše godišnje troškove grijanja. Pomoću najnovije tehnologije peć prepoznaje kvalitetu peleta i istovremeno regulira protok peleta i zraka za izgaranje, s obzirom na vučnu snagu dimnjaka. Periodičkim aktiviranjem sustava za čišćenje izmjenjivača topline, kaminska peć Biodom H20 će uvijek pružiti vrhunske performanse i udobnost. Kontinuirano automatsko podešavanje peći s ciljem optimalnih  performansi u svim uvjetima. Moderan dizajn, nova tehnologija BioLogic, lako održavanje i udobnost koju pruža veliki spremnik za pelete, pouzdanost i ušteda kod godišnjih troškova grijanja su argumenti koji će Vas uvjeriti da je Biodom H20 pravi izvor grijanja za vaš stan. Kaminska peć Biodom H20 kombinira toplinu klasičnih kaminskih peći i kotla centralnog grijanja na pelete.


Prednosti:
 • pojednostavljena instalacija(automatska instalacija kod prvog starta)
 • identifikacija kvalitete peleta
 • neprekidno automatsko podešavanje procesa izgaranja
 • integrirana cirkulacijska pumpa i ekspanzijska posuda
 • veliki spremnik za pelete(do 45kg)
 • niska potrošnja peleta u svim radnim uvjetima